Technik żywienia i usług gastronomicznych

Pokażemy Ci jak założyć, prowadzić i zarządzać własną działalność gastronomiczną bez potrzeby „kuchennych rewolucji”. W czasie czterech lat nauki w technikum  Nauczymy Cię sporządzać potrawy i napoje zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, a także obsługiwać nowoczesny sprzęt gastronomiczny oraz zorganizować i przygotować różnorodne imprezy okolicznościowe np. wesela, bankiety.

Przeszkolimy Cię w zakresie m.in. prawidłowego i estetycznego podawania dań, kultury obsługi konsumenta oraz projektowania i aranżowania wnętrza sal konsumenckich. 
Oferujemy naukę w nowych, w pełni wyposażonych pracowniach gastronomicznych, praktykę w restauracjach w kraju, za granicą i na promach oraz możliwość udziału w dodatkowych kursach np. kurs barmański, baristy oraz somelierski.
Absolwenci naszej szkoły mogą podjąć pracę w restauracjach, w hotelach, na promach i statkach,  firmach cateringowych, pensjonatach oraz założyć własny lokal gastronomiczny. Po zdaniu matury możesz również kontynuować naukę na studiach wyższych kierunkowych.
Dajemy Ci szansę udziału w Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu i Żywności, konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, Mistrzostwach Polski Kelnerów „Junior Waiter” oraz w dodatkowych zajęciach i projektach edukacyjnych.
Nasi gastronomicy osiągają również bardzo dobre wyniki na egzaminach zewnętrznych